ΟΑΕΔ - Προγράμματα για 150.000 ανέργουςΚαταχώρηση Αγγελίας Δωρεάν

Στα τέλη του 2017 θα ξεκινήσει το «πρόγραμμα εγγυημένης απασχόλησης» που θα εκπονήσουν το υπουργείο Εργασίας και Οικονομίας.  Θα αφορά 150.000 ανέργους που θα είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και θα υλοποιηθεί από τον Οργανισμό.

Το σχεδιασμό του προγράμματος παρουσίασε πρόσφατα, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Όπως είπε, θα πρόκειται για πρόγραμμα οκτάμηνης απασχόλησης που θα βασίζεται στην κοινωφελή εργασία σε δήμους και υπηρεσίες του δημοσίου αλλά θα αφορά και τον ιδιωτικό τομέα. Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις:
— Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει 55.000 νέους ανέργους, απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε εργασίες με βάση τα τυπικά προσόντα που διαθέτουν
— Η δεύτερη φάση 25.000 μακροχρόνια ανέργους
— Η τρίτη φάση 70.000 ανέργους στην κοινωφελή εργασία.
Η επιδότηση απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα θα περιλαμβάνει κατώτατο μισθό με ασφαλιστικές εισφορές και μετά την οκτάμηνη απασχόληση το επίδομα ανεργίας τους θα μετατρέπεται σε επίδομα απασχόλησης, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται.
«Εκτιμούμε ότι αυτό θα συμβάλλει τόσο στη δημιουργία εμμέσων θέσεων εργασίας όσο και στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημητρίου.

Σχόλια

  1. Είστε ιδιώτες? Αρχείο ή απαγορευμένες Τράπεζα; είσαι άνεργος? απόλυτα σε σοβαρή χρέος και ψάχνετε για ένα δάνειο επειγόντως για να σπάσει το αδιέξοδο που προκλήθηκε από τις τράπεζες, από την απόρριψη των αρχείων σας εφαρμογή. Μεγαλύτερη ανησυχία με τα servicepeakgroup έχετε τη λύση, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: servicepeakgroup@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου